Eilen potutti ja tänään nautitaan istuttamisesta!

Sain keväällä eräältä puutarhaystävältäni siemenperunoita eri lajikkeista, jotta voimme maistella erilaisia perunoita. Lajien nimiä en ottanut ylös, enkä niitä tietenkään enää muistakkaan.

Eilen päätin käydä nostamassa "maisteluperunat". Apujoukot olivat heti paikalla!



Ei ollut ollenkaan yksinäistä puuhaa. Mutta vähän hidasta, kun yritin sulkarouvia varoa :D Perunat saatiin kuitenkin nostettua yhteistuumin ja rouvat saivat vatsantäydeltä matosia.




Erivärisiä ja -muotoisia perunoita oli kiva maistella. Omaksi suosikikseni pääsi nuo punertava kuoriset potut. Ensi vuonna täytyy ottaa lajikenimet talteen, jos meitä vielä hemmotellaan näin ihanalla lahjuksella <3 Maistelu onnistuu toki ilman lajikenimiäkin, mutta olisihan se hauska tietää, mikä se oma suosikkilaji on nimeltään :)




Olen koko kesän kyttäillyt purppuraomenapuita, mutta olen venyttänyt sen hankintaa ajatellen alennusmyyntejä. Etenkin Musta Rudolt laji näytti minusta ihanalta, kun siinnä oli erikoisen muotoiset lehdet tumman värityksen lisäksi. Sainkin sen nyt todella edullisesti hankittua, kun oli viimeinen kappale. Vähän saattoi taas tanssiaskeleita pihassa näkyä.  Istutin sen takapihalle, jotta voin ihailla sitä myös istuskellessani olohuoneessa. 




Melkoisen ihana syysväritys! Takapihalla on myös hevoskastanja, joka on näin syksyllä aivan kirkkaan keltainen. Sopiivat hyvin yhteen!




Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Aivan ihana istutuskeli! Puun lisäksi istutin tuonne ikkunan edessä olevaan kukkapenkkiin laukkoja ja tulppaaneita.  Kohta suuntaamme Taikan kanssa jatkamaan sipuleiden istutusta. Vielä olisi 70 narsissia odottamassa maahan laittoa ja taitaa sielä vielä muutamia tulppaanipussejakin olla.  Eilen Ilonan ja Julian kanssa istutimme reilu 200 pikkusipulia; krookuksia, posliinihyasintteja ja helmililjoja. Nyt alkaa tuntumaan, että ehkäpä tältä syksyltä jo riittää...




Postia hakiessani pohdin, että ei ihminen voi onnellisempi olla.  Tassuttelin omalle portille päin ja ajattelin, että näin on ihmisen hyvä olla. 




Mukavaa viikonloppua! Onko Sinulla jo suunnitelmia, mitä puuhastelet?  Heille, joilla alkaa syysloma, toivotan myös rentouttavaa ja ihanaa syyslomaa! Meilläkin Ilona ja Julia pääsevät hetkeksi lepäilemään kouluhommista. Suunnitelmissa on lähinnä vain rentoutua ja viettää aikaa yhdessä. Maanantaina Taika menee mummolaan ja me menemme vähän shoppailemaan ja askarrellaan kaikessa rauhassa. Muutoin ohjelmistossa on leipomista, leffan katselua ja huonon huumorin viljelyä!  

40 kommenttia:

  1. Kyllä kelpasi pottuja nostella, noin mukavassa seurassa..:) Kaunis tuo omenapuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Minustakin seura oli ihan hauskaa. Nauratti etenkin Martan touhotus :) Mukavaa viikonloppua Sinulle!

      Poista
  2. Ihan parasta seuraa potun nostossa.

    VastaaPoista
  3. Sinulla on ollut mukavaa perunannostoseuraa. Mukavampi niitäkin on kimpassa nostaa.
    Tykkään kovasti tuosta Musta Rudolfista. Istutin samanlaisen keväällä.
    Eiköhän sitä taas huomenissa jotain leivota ja mahdollisesti vähän pihamaallakin rapsutella. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on :) Toivotaan, että meidän Rudolfit talvehtivat hyvin <3
      Mukavan kuuloisia nuo sinun viikonloppu suunnitelmat :)

      Poista
  4. Veikkaisin Bellarosa lajiksi punakuorista :D
    Yks mun lemppareista jota tilasin aina rekosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, kiitoksia! Täytyykin olla tarkkana keväällä, jospa Bellarosaa löytyisi!
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Värikäs ja ilmeisen maukas perunasato teillä:) Aikamoisen määrän olette sipulikukkia istuttaneet kevään iloksi, niin tein itsekin, mutta kun pihaa on postimerkin verran, ei määrä ollut ihan tuollainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värikkyys tosiaan lisää intoa maistella kaikkea uutta :)
      Pienessä pihassa on se kiva puoli, että pienemmätkin määrät ovat todella näyttäviä :) Kevättä odotellessa <3

      Poista
  6. Ihania kyllä nuo sun puutarhakaverit! <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Kaunita ruskakuvia Sitä onkiin mukava maistella erimakusia perunoita Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  8. Siellä rouvat ovat yhdessä perunaa nostaneet. :) Ihanat kuvat noista matopongareista.
    Niin hyvin ymmärrän onnentunteesi kävellessäsi postilaatikolle.
    Meillä suunnitteilla reissu kahden muksuni kanssa huomenna sinne Kouvolan naapuriin lehtiä haravoimaan mummulan pihalta. :)Hyvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, neljä kanaa yhdessä :D Khih. Kanojen kuvaaminen tuppaa olemaan välillä haasteellista, kun ovat kokoajan liikkeessä ja jostain syystä usein kääntäävät kameralle peräpeilin ;)
      Tervetuloa Kouvolan liepeille :) Ihana, kun autatte mummua <3 Mukavaa viikonloppua myös teille!

      Poista
  9. Mahtavia tyyppejä nuo sinun apulaisesi. Eikös tuo nyt ole vähän liikaa, kun perunat, Musta Rudolf ja hevoskastanja ovat kaikki sävy-sävyyn? �� Onnestas' on puolet minun, laulettiin jossain vanhassa iskelmässä. Ja niin se vaan on, että toisen onnesta tulee itsellekin hyvä mieli. Olet tehnyt valtavasti töitä puutarhassasi. Hyvää syyslomaa tytöillesi ja antoisaa yhdessäoloa koko poppoolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat hyö aika hauskoja touhottajia :) Totta, selvästi lähtenyt ihan lapasesta tämä mätsääminen ;) Mutta toisaalta, värillä on väliä :D
      Kiitos Kirsti <3 Sinun kommentteja on aina ihana lukea, lämmittävät mieltä ja sydäntä kovasti!

      Poista
  10. Ihania nuo sinun apurit:)♥ Kiva kun saa maistella eri lajeja! Tuo purppuraomenapuu näyttää niin kauniilta! Teidän suunnitelmat kuulosti tosi kivoilta:) Oikein leppoisaa syyslomaa sinne lomailijoille ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Välitän terveiset lomailijoille, kun huomenna kotiutuvat <3 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle!

      Poista
  11. Oi mikä ihana koti kanoineen ja perunamaineen teillä. Oma perunapenkki olisi kyllä mahtavaa. Voiko puita istuttaa näinkin myöhään? Mulla on ajatuksena vaihtaa yksi puu uuteen kun se on pupun syönnin jälkeen enemmän pensasmainen kuin puu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Omat potut ovat kyllä makoisia :) Vähän itsekkin pohdin tuota, että mitenhän pärjää talven, kun näin myöhään istutin, mutta laitan juurelle vielä lehtiä reilusti kun alkaa kylmenemään ja toivon parasta :)
      Voi pupunen, minkä on mennyt tekemään. Osaavat kyllä olla mahdottomia tihulaisia, vaikka ovatkin tosi söpöjä!

      Poista
  12. On sinulla ahkeria apulaisia! :)

    Suloista viikonvaihdetta!
    ps. selaapa blogiarkistoani syyskuulta, niin löydät sieltä juttua ystäväni herttaisista kanoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin käydä katsomassa <3 Mukavaa ja ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  13. Sympaattiset kanat 🐔🐣

    Punaisuus on hurmaavaa kasvien lehdissä tähän aikaan vuodesta ❤️ ja miksei perunoissakin 🙂

    Oma piha on niin ihana ja rakas. Täälläpäin pihakoivun lehtien haravointia 💛 ja kotihommia. Kivaa.

    Ihanaa viikonloppua ! 🍁🍂🍄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Jotenkin vähänlaisesti tänä syksynä punaista näkynyt, ainakaan täällä päin. Punainen ruska on kyllä upeaa, on toki keltainenkin :)
      Kuulostaa mukavalta tavalta viettää viikonloppua <3

      Poista
  14. Hauskat apujoukot! Minulla on kunnon flunssa, joten viikonloppu menee levätessä, mutta ruokaa innostuin tekemään enemmän kuin yleensä. Mistähän tuokin innostus iski 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Flunssa on kyl inhaa, toivottavasti paranet pian! Minulla on jostain syystä vähän samanlainen taipumis; kun on flunssassa, niin tekee mieli kokkailla :D
      Pikaista paranemista!

      Poista
  15. On siellä niin söpöt apujoukot! :)

    VastaaPoista
  16. Musta Rudolf on minullakin hankintalistalla, se on hieno koristeomenapuu. Kanat on hauskoja apulaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydät oman Rudolfin <3 Neitokaiset ovat tosiaan puuhassa kuin puuhassa mielellään mukana :D

      Poista
  17. Hyvä perunasato sinulla. Meillä oli keväällä jäänyt kaappiin muutama peruna, jotka tietenkin oli itänyt kesään mennessä. Laitoin ne maahan heinäkuun lopulla ja tänään meillä syötiin uusia perunoita. Normaalisti meillä on perunat kaivettu jo syyskuun alkupuolella maasta, mutta näiden matti myöhäisten kanssa ei pidetty kiirettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänkin aikaan maistuvat uudet potut <3 Kunnon syksyn piristys :)
      Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle <3

      Poista
  18. Aivan mahtavia apureita sulla! Hih! Ei ole todellakaan yksinäistä puuhaa! Itse myös yritän keksiä lisää kasveja pihalle, missä olisi hyvät syysvärit. Se vaan näyttää niin hienolta. Täällä vielä kaikenlaista puuhaa pihalla riittää. Vanhassa maalaistalossa kun asutaan. Ja kun haen postin tuosta oikopolkua metsän läpi, niin kyllä se aina hymyilyttää. On se vaan hienoo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Syksyn väreihin onkin kiva panostaa. Piristää syksyä kummasti tuo ruska! Toivotaan, että kelit suosivat ulkopuuhastelua. On se vaan sitten niin paljon mukavampaa puuhastella, kun aurinkopaistaa!
      Voin hyvin kuvitella teidänkin postinhakureissun ihanuuden (ja kamaluuden sateella, khih) :) Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  19. Oi, purppuraomenapuut ovat aivan ihania <3 Istutettujen sipuleiden määrästä päätellen teillä on ensi vuonna tiedossa melkoinen kukkaloisto! :)

    VastaaPoista
  20. Sielläkin leppoisa lomaviikko vietetty. Hetken ehdin surra että meilläkin lapset vaan kotona kun minulla ei ollut lomaa. Tarkemmin ajateltuna heillä olikin ihan hyvä loma kun isi oli kuitenkin lomalla myös. Kotoilua ja leikkivät keskenään, ei se lapsi ihmeitä kaipaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa juurikin upealle lomalle ❤ Meillä vasta loma on alkamassa. Toivotaan, että menee mukavasti. Suunnitelmat ainakin ovat rennot 😍

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!