Lokakuun kukkijoita ja syyssipuleiden istutusta!

Niin se vain vaihtui jo lokakuuksi. Ruskasta pääsee jo nauttimaan ja keli on sateinen ja muutenkin syksyinen. Onneksi pihassa vielä jaksaa kukkia ja syysasterit vasta aloittelevat kukkaisaa ilotulitustaan!

Ruusut jaksavat kukkia aina vaan. Sade ja kylmyys niiden kauneutta tuppaa verottamaan, mutta tällä hetkellä punaiset, keltaiset, valkoiset ja pinkit ruusut ainakin yrittävät kukkia. Sisällekkin toin niitä nuppuvaiheessa, mutta tosi äkkiä lakastuivat. Joten päätin nauttia niistä vain pihalla. Tämä Ingrid Bergman-ruusu ei näytä kylmyyttä eikä sadetta kavahtavan! 






Daaliat eivät syksystä piittaa. Kukinta tuntuu vain yltyvän.






Toivottavasti ette ole jo ihan kyllästyneet näihin gladiolus kuviin. Olen vain niin rakastunut näihin, että näitä pitää kuvata jatkuvasti :)








Syyskimikkikin aloittelee kukintaa. Tykkään tästä ihan valtavasti!





Tämän syysleimun väri olikin todella vaikea saada kuvatuksi oikeanlaisena. Upean sinisen violetti se on.



Ritarinkannus aloitti uudelleen kukintansa. Montaa kukkaa ei jaksanut tehdä, mutta yksikin on niin söpö!




En saa millään tämän nimeä päähäni. Osaisikohan joku auttaa ja kertoa, kuka hän on?




Nyt viikonloppuna olen istuttanut lähes kaikki loput  syyssipulit maahan. Vähän arkailin tulppaaneiden kanssa, mutta maanlämpötila näytti olevan +8 astetta, joten uskaltauduin nekin istuttamaan jo. Luulisin, ettei maanlämpö enää nouse syksyn aikana... Karkeasti noin 700 sipulia tuli maahan laitettua tämän viikon aikana. Alkuviikosta istutimme Ilonan ja Julian kanssa helmililjat ja krookukset.  Ja vielä jäi muutama kukkapenkki kokonaan ilman syyssipuleita, joten jos törmään hyviin aleihin, niin voin hyvillä mielin tehdä lisäostoksia :)  




Olisittepa nähneet HerraMiehen ilmeen, kun varastosta toin sipulit eteiseen eilen aamulla... Kaksi paperipussillista ja yksi ämpärillinen täynnä ihanuuksia. Kuulema joltain on "vähän" lähtenyt lapasesta. En kyllä tiedä ketään, jolta olisi lähtenyt. Tiedätkö sinä??? 




Millasta sipulit näyttivät herkullisilta... Mokoma kerkesi yhtä jo vähän maistellakkin, ennenkuin ehdin hätyyttelemään kauemmas.




Marttakin oli innokas apuri!




Pihatien varteen tuli krookuksia lähemmäs 100 kappaletta. Luulisi olevan keväällä kiva siinä kulkea. HerraMies pyöräytteli silmiään, kun kuvailin hänellä tätä iloa ja autuutta :D




Mukavaa uutta kuukautta Sinulle <3 Toivottavasti viikonloppusi oli rentouttava. Itse lähden kohta taas töihin päin :)


26 kommenttia:

  1. Minulta viedään lapaset kädestä, pitänee laittaa ne narulla niskan yli kuten pikkulapsilla. Nimittän Jymy-Jami otaa hanskat kädestä, taskusta ja hyllyiltä ja kuskaa pitkin metsiä. Samoin on viety sipulipussit ym. Olet saanut ison urakan tehtyä, minulla on vielä osa sipuleista istuttamatta. Taikalla? on syksyn paras leikkipaikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan Jymynen ❤ On kyl super söpö koissuli 😊 Onneks viel ei oo sipuleil kiirusta. Ite ehkä vähä hätäilin... Taika osaa nauttia syksyn pienistä eloista ❤

      Poista
  2. Upeaa kukintaa! Daalia on niin kaunis kukka!
    Valtavasti olet kukkasipuleita istuttanut. Minun pitäisi myös niitä
    lähipäivinä istuttaa.
    Hyvää lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon niitä sipuleita uppoaa maahan lähes huomaamatta 😊 Istutus iloa Sinulle ja mukavaa lokakuuta ❤

      Poista
  3. Sinulla onkin vielä runsaasti kukintaa lokakuun alussa. Upeat daaliat. Ruusut kukkivat meilläkin. Sinulla on odotettavissa kaunista kukintaa ensi keväänä. - Mukavaa lokakuun alkua!

    VastaaPoista
  4. Minulla taisi tänä syksynä jäädä 100 sipuliin. Olen hillitty.

    VastaaPoista
  5. Voi miten siellä on vielä kaunista kukintaa♥ On siinä varmasti ollut ilmettä..kun olet sipuleita alkanut esittelemään..."Ihan vaan muutama":) Melkoinen urakka on istuttamisessa vaan ompa siellä ihania istutusapureitakin:)♥ Oikein kaunista lokakuuta sinne ja toivotaan kovasti että talvi on sipuleille hellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ilmeet ovat kyllä näkemisen arvoisia usein 😉 Toivotaan että keväällä tämä 'hulluus' palkitaan 😊

      Poista
  6. Melkoinen istuttamisen urakka mutta se kannattaa, ilo on keväällä suuri kun kaikki sipulit kukkivat. Taitaa jokainen lapsi rakastaa tuota lehtikasassa makoilua tai siihen hyppimistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin nämä isommatkin olivat ihan innoissaan lehtikasaan pomppimisesta. Hyö itseasiassa niitä haravoivat kasaan 😊

      Poista
  7. Sinulla on vielä lokakuussakin kauniita kukkijoita. Hommaa istutusaikana riittää, mutta onhan sinulla joukko apureita :) Hyvää alkavaa viikkoa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apurit ovat kyllä mukavia ❤ mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle ❤

      Poista
  8. Kukkaloistoa tiedossa keväällä. ;)

    VastaaPoista
  9. Ihaasti sinulla viellä kukoistaa kukkaset.Paljon olet laittanut sipuleita multaan jos rakastaa kukkia niin niitä haluaa omalle pihalle paljon. Niinkuin minäkin tykkään valtavasti kukista aina olen haalimassa lisää
    Kyllä sinun pihasi loistaa keväällä kauniisti . toivotaa että tuleva kevät on lämmin ja aurinkoinen
    Hyvää alkavaa lokakuuta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, etten ole yksin tämän haalimisvimmani kanssa ❤ Kevättä kyllä jo odottaa 😊 Mukavaa uutta alkanutta kuuta myös Sinulle ❤

      Poista
  10. Kauniisti vielä kukat kukkivat siellä. Daaliat on kauniin värisiä. Miulla on vielä kukkasipulit vaiheessa. Oon jo vähän istuttanu, vielä kerkivää!
    Mukavoo viikonalakuu sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Eihän noilla sipuleilla tosiaan vielä kiirusta ole. Itse olin vähän huolissani, olenko liian aikaisessa... Toivottavasti en... Mukavaa viikkoa myös Sinulle. Ihana tuo murre <3

      Poista
  11. Kunnon sipulitalkoot! Keväällä voi sitten nauttia!

    VastaaPoista
  12. Ihania hommia sinulla meneillään! En tiedä ketään, jolla olisi lähtenyt lapasesta, mutta pienillä lapsilla lähtee helposti lapaset kädestä. Mukavaa alkanutta viikkoa ja lokakuuta!

    VastaaPoista
  13. Viismummoista on syyssädekukan puolesta veikkaamassa,kysymääsi kukkasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!