Muodoilla on väliä!

Tänään vasta sain aikaiseksi käydä tekemässä kuvakierrosta ajatellen lehtien muotoja.  Akileijojen, ritarinkannusten, kurjenpolvien ja -miekkojen sekä nauhusten lehdet ovat upeita!


Liekköhän tämä Valtikkanauhus. Upea on kukintokin, mutta nämä lehdetkin ovat aivan ihanat! Isot ja hauskan muotoiset.




Akileijojen lehdistöstä tykkään myös. Kieltämättä kirjava on lempparini, mutta on tämä perusvihreäkin kivan näköinen. Kuvaushetkellä satoi "usvaa". Jännästi pisaroitunut tuohon lehdille :)





Kultapallon lehdistö myös on melko vaikuttava. Kukistakin tykkään, mutta kyllä tämä on kukkapenkissä jo ihan lehtien takia.





Tuoksukurjenpolvi. Kurjenpolvien lehdet ylipäätään ovat kivoja. Tämä vielä saa syksyllä upean punaisen ruskavärityksen.




Kurjenmiekka. Kivat lehdet, mutta kyllä näihin soisi kukinnonkin tulevan ;) Ihan pelkkien lehtien vuoksi en kasvattaisi. Kuitenkin mukavan erottuvat.




Ritarinkannuksillakin on kiva lehdistö. Tänä vuonna se on vielä vähän matalalla ja muutenkin pieni, kun taimet ovat niin nuoria. 





Fiilistelin kierroksellani vielä vähän tätä uutta puistonpenkki ja ruukkuistutus yhdistelmää. Ruukut on vielä pyyhkimättä ja ovat ihan mutaisia, mutta ei sekään haittaa. Ei sekään, että osa kukista on jo vähän raaskuunneita. Juuri hyvä, juuri tuollaisena <3 Hyvä tyttäret kalliit!





Tätä violettia keijunkukkaa olin käynyt monta kertaa katsomassa, mutta päätin odotella niitä ale myyntejä. Eilen niitä oli enää yksi jäljellä, joten ei auttanut kuin nöyrtyä ostamaan normihinnalla. Mut on se vaan ihana!















Daaliat jaksaa kukkia. Vieläkin muutamat vasta availeevat ekoja kukkiaan. Yhdellä on melkein minun nyrkin kokoinen nuppu! Siis aivan mieletön. Jännityksellä odotan kukan aukeamista. Olen ottanut siitä jo useampiakin kuvia. Laitan ne sitten samaan postaukseen, kun se jossain vaiheessa saa itsensä kokonaan auki.

Tämä on hauska, kun samasta kasvista tulee ihan erinäköisiä kukkia: 








Tästä en suoraan sanoen tykkää. Väri on ihana, mutta muutoin ei ole minun makuun. Taika taas rakastaa tätä. Aina kun käydään kukkia katsomassa, niin sivelee tätä ja sanoo: Upea, tämä on toti upea!





Mme Julia Corrivon on aloittamassa kukintaansa. Tätä on odottanut etenkin Julia ;)





Samaa tukea vasten kiipeilee valkoinen alppikärhö (joka kukki valtoimenaan tänä vuonna, oikein yhdellä kukalla!), Jackmannii, Mme Julia Corrivon ja Etoile Violette. Olin olettanut, että Etoile Violetten ja Jackmannin kukinnoissa olisi ollut vähän enemmän värieroa, mutta eipä ne huonolta näytä noinkaan. Ja vaihtuuhan se väri kukan vanhetessa vähän kuitenkin.





Nyt taitaa alkaa Taika heräilemään. Jatketaan siispä meidän omaa taiteiden päivää ;) Kouvolassa siis on tänään Taiteiden yö, mutta me vietetään omaa Taika-Taiteiden-päivää. Siitä lisää seuraavassa postauksessa :)

6 kommenttia:

  1. Ihanat kärhöt ja lehtimuodot! Monet kasvit tulee hankittua ihan vain kauniiden lehtimuotojen takia. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  2. Upeaa kukintaa pihallasi!
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva postaus,kun nämä erilaiset lehtimuodot ovat lähellä omaakin sydäntä,en vaan itse jaksa/muista kesällä kaikkea kuvata,kun aika menee pihalla kuopsuttaessa :D

    Ensi kesälle haaveissa on lisää varjokasveja, joilla varsinkin lehtimuodot saisivat olla kohdallaan. Tosin, tunnen itseni sen verran hyvin,etten malta olla kauniita kukkivia ostamatta. Kärhötilausta ollaan jo siskon kanssa mietitty Westphalenille.

    Mukavaa viikonloppua!
    T. Jonspe Eripurasten Rauhalasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Usein tajuaa vasta vähän myöhässä, että olisi kuviakin pitänyt ottaa. Jospa ensi kesänä muistaisi taas paremmin ;)
      Varjokasvit tosiaan ovat ihania. Oih, kärhötilaus kuulostaa mahtavalta. Ne on niiiiiiin ihania!
      Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Siulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!