Kanttausraudan kokeilua ja syyspuuhailuita

Kerroinkin voittaneeni Kukkaiselämää-blogin arvonnassa Fiskarssin kanttausraudan. Pääsin sitä pari päivää sitten testaamaan, kun sade taukosi. Täytyy myöntää, etten ole aiemmin juurikaan kantannut. Lapion kanssa se on melkoisen hankalan tuntuista puuhaa, joten ei ole päässyt mukavimpien puutarhatöiden listalle. Mutta nyt täytyy kyllä myöntää, että välineillä on väliä! Terä upposi helposti maahan ja meni aina samaan syvyyteen, jolloin työnjäljestä tuli siistiä. Voin lämpimästi suositella tuota kanttausrautaa muillekkin! Kiitos Satu ja kiitos Fiskars 😊



Mukava muotoilu ja kaunis materiaali. T:n muotoisesta kädensijasta sai hyvän otteen ja se helpotti työskentelyä.  Terä tosiaan on sopivan terävä, jolloin se uppoaa kevyesti maahan, muttei kuitenkaan aiheuta vaaratilanteita ;) 




Maa oli yllättäen märkää ja ruohokin oli tosi pitkää, mutta ei kumpikaan asia liiaksi haitannut. Savinen maa meinasi vähän paakkuuntua kanttausrautaan, joten sitä piti välillä poistaa, jotta reunasta tulisi siisti. 




Portin pieleen laitettiin jo kynttilälyhty.  Itsestäni on mukavampi tulla kotiin pimeällä, kun vastassa on kynttilän hohde. Oven pieleen tarvitsee hommata joku kiva lyhty vielä. Edellisestä lyhdystä on saranat niin ruostuneet, ettei siitä saa luukkua auki ehjänä. Näin Tokmannilla aivan ihanan lyhdyn, mutten raaskinut sitä ostaa, kun ajattelin, että edellinen on vielä ihan hyvä. Mutta ehkä nyt on hyvä syy käydä ostamassa se ;)




Eilen vähän haravoin pähkinäpensaan lehtiä ja vein kasvihuoneen lavojen pohjille ja  päälle tuli multaa.  Nämä lehdet tuntuvat niin hötöiltä, että kuvittelisin niiden maatuvan melko nopeasti. Uusia haravia tarvitsisi hankkia, kun edelliset alkavat vedellä viimeisiään. Haravointikin on melkoisen rasittavaa puuhaa, jos harava hajoaa vähän väliä. Muuten siitä tykkään kovasti :) Kumpi sinusta on parempi, metalli- vai muoviharava?




Lehtikompostista sain hyvää multaa kasvilavoihin. Lehtien lisäksi olen heittänyt lämpökompostoreiden puolivalmista kompostia tähän. Hyvältä näyttää!




Eilen oli huima kontrasti, kun olohuoneen ikkunoista näkyi kirkas auringonpaiste ja keittiön ikkunasta tumma taivas ja sateenkaari. Oli pakko kipaista äkkiä pihalle ottamaan kuva.




Taikan flunssa on siirtynyt minuun, joten poudasta huolimatta pihatyöt seisovat. Jospa tämä äkkiä helpottaisi ja päästäisiin taas tavalliseen arkeen kiinni. Toisaalta, sairastetaan mielummin nyt tämä flunssa kuin viikon päästä, kun lapsilla alkaa syysloma ;) 

Vielä kertaalleen muistutus posliinihyasintti arvonnasta, johon pääset tästä. Huominen on vielä aikaa osallistua!

Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle <3

28 kommenttia:

  1. Kyllä se Fiskars osaa tuon työvälineiden teon, pysyisipä ikuisesti yhtä luovanan yrityksenä ja toivottavasti suomalaisena (vai onko jo ulkomaisessa omistuksessa?) Kysyit kumpi harava, muovi vai metalli? Vanhanajan vihreä rautaharava kilisee kivasti ja tekee haravoimisesta hauskaa. Fiskarsin muoviharavan toiminnallisuutta ei muut voita. Eli käytän molempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaa kyllä! Itse olen käyttänyt pääasiallisesti metallista, mutta jostain syystä tuppaavat aika äkkiä hajoamaan. Liekkö olisi syynä ne halppismallit...

      Poista
  2. Hieno arvontavoitto, onnea sinulle!
    Tykkään haravoinnista, mutta lehtikasat voisi joku toinen korjata. Käytän sekä rauta- että Fiskarsin muoviharavaa. Rautaharava on minusta hiekkakäytävillä parempi. Sillä on helpompi saada käytäviltä lehdet pois ilman, että myös hirveä määrä kivituhkaa lähtee mukaan. Nurmikolla taasen muoviharava tuntuu paremmalta. Varmaankin makuasia. Paras harava on se, joka sattuu lähinnä olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Lehtikasojen poisvienti helpottuu ja nopeutuu, kun ottaa pressun avuksi, johon lehdet laittaa. Kevyt viedä isotkin määrät jatkopaikkaan :) Nyt käytin kottareita, kun en paljoa haravoinut :)
      Täytyisi ehkä kokeilla molempia minunkin :)

      Poista
  3. Onnittelut voitosta. Minun paras harava on ikivanha ja leveä Fiskarsin muoviharava, en edes tiedä kuinka vanha se on, ehkä 20 vuotta? Toisena tulee vihreä metalliharava. Mutta tuossa muovisessa on juuri oikea jousto ja kun haravaosa on leveä sujuu sillä työ joutuisaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on sitten hyvin kestänyt! Minun haravat tuppaa hajoamaan melko nopeasti... Ehkä pitäisi panostaa laatuun?

      Poista
  4. Upea otos sateenkaaresta. Onnea! Arpa osui oikealle henkilölle. Minulla on tuollainen kanttausrauta ja se on kätevä, kun meillä ei ole kukkapenkeissä reunoissa kiviä, lankkuja tai muuta kehystä. Minä tykkään kotimaisesta leveästä muoviharavasta. Syksyisin en haravoi, vaan mies ajaa ruohonleikkurilla lehdet silpuksi. On hyväksi kuulemma nurmikolle. Olen joskus ajatellut sen lisäävän kotiloita, vaikka ei niitä meillä nurmikoilla olekaan. Mukavaa illan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Täytyy pistää kokeiluun molemmanlaiset haravat. En tiedä, miksi olen muoviharavoita vähän karttanut... Meilläkin osa lehdistä silputaan ja HerraMies tänään puhui, että meinaa hommata tuohon "minitraktoriin" jonkun lehden kerääjän... Oletan, ettei tarkoittanut Kouvolan Sanomien-kerääjää ;)

      Poista
  5. Sinuapa on onnistanut arvonnoissa! Lämpimät onnittelut!
    Hieno tuo sateenkaari kotinne yllä. Onnellista viikonvaihdetta ja toivotaan, että flunssa hellittää otettaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Sateenkaaret ovat tosiaan kauniita :) Mukavaa ja onnellista viikonlopun jatkoa myös Sinulle!

      Poista
  6. Kanttausrauta on kyllä puutarhan yksi parhaimmista apuvälineistä.
    Ihana tuo sateenkaarikuva.
    Mukavaa lauantai-iltaa sinulle.

    VastaaPoista
  7. No tuollaista olisin tarvinnut jo monta vuotta sitten. En vain tiennyt että tuollaistakin oli olemassa.
    Olipa mukava nyt nähdä tuo todellisuudessa! Kaunis ajatus tuon lyhdyn laittaminen odottamaan kotiintuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekää en ollu aiemmin ees kuullu tuollasesta, enneku Satu esitteli blogissaan ja sit heti aattelin et oispa kätevä. Sit viel kävi hyvä mäihä 😊

      Poista
  8. Juu näppärä työkalu tuo kanttausrauta. Tykkään. Käytän sekä metallista että muovista haravaa. Tykkään molemmista. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä meilläki pysyy ens vuon kukkapenkkien reunat siistinä 😉 Täytynee pistää molemmanlaiset haravat kokeiluun 😊 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle!

      Poista
  9. Hieno kuva sateenkaaresta! Pyöräilin eilen töistä kotiin ja näin myös upean sateenkaaren. Kanttausrauta menikin ihan oikeaan osoitteeseen. Juuri sinunlainen multasormi ilahtuu siitä palkinnosta. Pikaista paranemista sinulle ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  10. Onnittelut arvontavoitosta. On varmasti tarpeellinen jokaisessa puutarhassa. Onpa kaunis tuo sateenkaarikuva. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Kantatut kukkapenkit näyttävät kauniilta. Ehdottomasti muoviharava sen keveyden vuoksi, vaikka en muuten muovin ystävä olekaan. Haravointi on terapeuttista puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta myös haravointi on ihan mukavaa puuhaa. Näkee heti työnsä jäljen 😊

      Poista
  12. Ihania kuvia ja voi tuota sateenkaari kuvaa..aivan upea!!♥ Onnitteluja tuosta voitosta, onpas kätevän oloinen apuväline! Minä tykkään kyllä haravoida kummallakin, tänä syksynä en kyllä vielä ole haravoinnut yhtään..täällä vaan jaksaa sataa ja pihat on ihan sellaista mutamössöä kohta:)) Harmi että tuo lenssu iski sinuunkin,toivottavasti paranet pian!♥ Mukavaa syyspäivää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Haravointi on tosiaan ihan mukavaa puuhaa. Ihan älyttömiä nuo sademäärät olleet tänä syksynä :(
      Mukavaa syyspäivää Sinullekkin <3

      Poista
  13. upea sateenkaari! Tuollainen rauta olisi kyllä kätevä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli tosiaankin tosi hyvä ja näppärä, eli voin kyllä lämpimästi suositella <3 Mukavaa sunnuntai -iltaa Sinulle ja iloa uuteen viikkoon!

      Poista
  14. Mite ihana kuva tuo sateenkaari, kuin postikortti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!