Värikästä ruokailua

Löysin keväällä sinisiä siemenperunoita ja niitähän oli toki pakko kasvattaa. Lisäksi löysin porkkanan siemenistä väri-mixin, jossa oli vaaleita, oransseja ja violetteja porkkanoita.  Tänään päästiin maistelemaan niitä ensimmäistä kertaa.  Perunoiden ja porkkanoiden lisäksi oli härkäpapuja ja omien kanojen munia. Olin taas niiin fiiliksissäni! 



Perunat näyttivät ennen keittämistä houkuttelevammilta kuin keittämisen jälkeen. Olivat tosi jauhoisia, eli seuraavan kerran tehdäänkin sinistä muussia. Mutta oli todella värikäs lautasen sisältö tänään ;)


Aiemmin kanat tekivät lähes joka päivä munan. Nyt tulee yhteensä enää 1-2 munaa per päivä.  Lotta hautoo, mutta munien väristä päätellen hää kyllä munii, samoin Milla. Martta ilmeisesti pitää taukoa jostakin syystä.




Lotta


Maissit näyttävät kerkiävät hyvin tänä vuonna. Onkin ihan ensimmäinen kerta, kun pääsen maistamaan itse kasvattamaa maissia. Tai no, maistoin kyllä viime vuonnakin sitä alle 10 senttistä raakaa maissin pötkelöä, mutta sitä ei ehkä lasketa kuitenkaan ;)




Vanhin tyttäreni, Ilona, halusi kasvattaa kesäkurpitsaa. Tytöllä meinasi usko loppua kesäkuussa, kun taimet eivät kasvaneet mihinkään. Nyt jo useampia kesäkurpitsoita on odottamassa kasvamista tarpeeksi isoiksi, jotta päästään niitä syömään. Itse en tykkää kypsennetystä kesäkurpitsasta ollenkaan, mutta eipä niitä minulle ole tarkoitettukkaan ;) Kypsentämätön kesäkurpitsa raasteena maistuu kyllä. Olin positiivisesti yllättynyt näiden kukista. Aivan ihania jättikukkia!





Vesimelonien alkutaipaleesta kirjoittelinkin tänne. Kasvatin ekaa kertaa itse siemenestä näitä. Toivotaan lämmintä ja pitkää syksyä, jotta kerkiäävät kasvamaan. Nyt kasvihuoneessa on 3 pikkuruista vesimelonia kasvamassa. Ja kasvu tapahtuu lähes silmissä! Päivittäin käyn useampaan kertaa niitä katsomassa ja aina ne näyttävät isommilta. Vai liekkö toiveajattelua? 





Mitä sinä olet tänä vuonna kasvattanut hyötypuutarhassa? Onko jotain uutta? Viime vuonna vasta itse innostuin hyötypuutarhailusta. Siihen saakka olin selvästi enemmän innostunut kukista, etenkin perennoista. Mutta tiesin, että olemme muuttamassa, joten ei kannattanut enää uusia kukkapenkkejä tehdä, mutta en osannut olla kokonaan ilman puutarhailua. Aloin siispä keskittymään hyötypuutarhaan ja sehän vei ihan mennessään! Ja tänä kesänä olen innostunut siitä vieläkin enemmän. Vaikka tomaattien kasvatus ei ole todellakaan sujunut suunnitelmien mukaan, niin ensi vuodelle on jo suuret odotukset ja suunnitelmat niiden suhteen. Pidetään tätä vuotta sellaisena, jolloin maksetaan kerralla kaikki mahdolliset oppirahat :) 

2 kommenttia:

  1. Voi mikään ei taida olla niin hyvää kuin itse kasvatetut kesäherkut:)) Meillä ei tänä kesänä olekkaan minkäänlaista hyötypuutarhaa, kun meidän piha on vielä niin "tuore"..viime kesänä alettiin vasta rakentamaan sitä..Kovasti täälläkin jo odotetaan ensi kesää ja mitä kaikkea sitä saakaan pihalleen laitettua:)) Mukavia kasvatteluhetkiä sinne❤ Toivotaan että vielä kesää jatkuisi ja saataisiin lämpöisiäkin päiviä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitteluvaihe on ihana! Nykyään vaan on niin paljon kaikenlaisia erikoisia siemeniä tarjolla, että on välillä hirveän vaikea valita, mitä sitä kasvattaisikaan. Kaikkea kun ei kuitenkaan pysty kerralla kasvattamaan. Lämmin syksy tilauksessa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!