Keijuja puutarhassa

Olen puhunut koko kesän, että haluaisin meille keijupuutarhan, mutta en ole kerennyt asialle mitään tekemään. Ilonalle ja Julialle sitten sanoin, että he voisivat alkaa semmoista tekemään. Mutta havaitsimme, että meillä kaikilla oli aivan erilaiset näkemykset siitä, minkälainen se voisi olla. Joten ehdotin, että jokainen voi tehdä omanlaisensa. 

Ilona etenkin innostui ajatuksesta kovasti ja löysi heti mieluisen paikan, mihin alkoi omaa keijukais-kotia tekemään. Tontin laidalla on tälläinen valtava, puoli laho kanto, joka oli oivallinen Ilonan ideaan. 





Ilona teki oven, josta keijut pääsevät kulkemaan ja tikkaat, jotta pääsevät ylös. Vaikka keijuilla toki on siivet.








Keijuilla on toki oltava oma kukkapenkki. Tuon käävän alla on keijujen kesäkeittiö, jossa on pöytä ja tuolit. Ehkä keijut pitävät siellä omia kesäjuhlia.





Keijut lymyilivät puiden alla. Pitelivät kenties sadetta. Keijut Ilona muovaili Fimo-massasta. Häkellyin, miten taitavasti tyttö oli keijut tehnyt. Oli taas äiti ylpeä <3








Saa nähdä, löytyykö joku päivä sienenkin alta keijukainen.





Keijut ovat myös lintujen ystäviä, joten linnuillekkin on oma pesä tehtynä. Toivottavasti sinne joku lintu pesiytyy.





Oli ihana katsella sitä riemua ja ideointia. Ja tämän hetkinen lopputuloskin on tosi hieno. Ilmeisesti keijulassa saattaa muutoksen tuulet puhallella ajoittain. 

Julian keijumaa on vielä vähän kesken. Siitä kuvia vähän valmiimpana. Minun keijumaatani ei ole vielä edes aloitettu. Sen sijaan keitin tänään vähän mustaherukkahilloa. Eilen "lainalapseni" keräsi marjoja ja minä sitten tänään keitin ne hilloksi. On kiva, kun kaikki osallistuvat puutarhatöihin. Sitten on kiva yhdessä ihailla työnjälkeä tai maistella satoa. Viikonloppuna kyseinen tyttö pääsi maistamaan ensimmäistä omaa istuttamaa tomaattia. Oli kuulema paras tomaatti, mitä on ikinä syönyt. Siemenet otettiin talteen ja ensi keväänä sitten yhdessä kasvatetaan siemenistä uusi tomaatti.









Ilonan ja Taikan kanssa käytiin vielä nauttimassa vesisateen yhdestä hyvästä puolesta: vesilammikoista. Taika on nyt siinnä iässä, että rakastaa vesilammikoihin pomppimista.  Saa nähdä, kuinka paljon tyttö innostuu syksyllä lehtikasoihin hyppimisestä ;)




Minulle meinaa iskeä flunssa. Toinen "lainalapsi" oli kipeänä ja ilmeisesti onnistuin haalimaan pöpön itselleni. Toivottavasti kuitenkaan ei oikein kurjaksi olo mene, jotta pääsen huomenna illaksi töihin. Olen siis muutoin kotiäiti, mutta käyn aina silloin tällöin tekemässä keikkoja lähihoitajana. Ihan mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen. Ja perheellekkin tekee hyvä se, ettei äiti ihan aina ole kotona ;) 

Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

21 kommenttia:

  1. Keijuja puutarhassa, kuulostaa mukavalta! Omakin mielikuvituksenin lähti heti lentoon. Kiitos vierailusta blogissani ja mukavaa viikonjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ihana keijupuutarha! On kyllä kiva ottaa lapsetkin mukaan puutarhapuuhasteluun. Pikaista paranemista ja mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Puutarhassa touhuilu on mukavaa yhteisen ajan viettämistä. Tosin, ehkei nuo lapset ihan aina arvosta niitä töitä, mutta ne "tylsätkin" työt antaa oppia hein oman matkan varrelle. Nyt itekki ihan havahtunu kuin monet lapsuusmuistot liittyy siihen, mitä yhdessä puuhasteltiin joko äidin kanssa tai sitten jonkun naapurin kanssa. Ja vaikka sillon ei aina niin innoissaa ollu, ni nyttemmin sitä ajattelee niistä hetkistä tosi lämpimästi.
      Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  3. Kaunista keijujen puutarhassa ❤️ Sinulla on ihanat apulaiset ❤️Iloista tiistaita ❤️

    VastaaPoista
  4. Tulipas siitä hauska ja hieno keijula :) Lapsilla on kyllä ihan huikea mielikuvitus.
    Toivottavasti flunssan oireet menevät nopeasti ohi. Hyvää viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Harmi kun usein se mielikuvitus laantuu iän myötä.

      Poista
  5. Kiitokset vierailusta blogissani :) Itselläni myös lapset häärii paljon mukana puutarhatöissä, joten kiva lukea sinun tekstiäsi. En tosin omista näin hienoa mielikuvitusta, hauskan keijujen puutarhan teitte! Pitää ehkä hieman matkia ideaa, Venla varmasti innostuisi ajatukseta :) Hyvää viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että Venla innostuu :) Hauskaa puuhaa tuo näytti olevan <3 Kiitoksia!

      Poista
  6. Hauska löytää kiva blogisi 💚 Keijujen satumetsän voi meidänkin pihaan loihtia johonkin nurkkaan.
    Ehdotan lapsikavereille kun tulevan kyläilemään 🙂🌲

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Luulisin, että lapset olisivat innoissaan, kun saisivat tehdä teille keijujen satumetsän <3

      Poista
  7. Ihana idea :) ja lapsiltahan ei mielikuvitusta puutu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsilla on upea kyky katsella maailmaa mielikuvitus-linssien läpi <3 Harmi, että ne ikääntyessä heikkenevät...

      Poista
  8. Voi miten suloinen keijupuutarha ja nuo sinun pienet askartelijat♥ Lapsilta löytyykin ne ihan parhaat ideat!! Tuo vesilammikkoissa pomppiminen on ikisuosikki:) Toivottavasti tuo flunssa ei pahemmin iske!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkee, että keijupuutarha on tehty rakkaudella ja suurella innolla <3 Lapset ovat olleet tosi hyvillään saamistaan ihanista kommenteista <3

      Poista
  9. Ihana idea tuo keijukaispuutarha! Kiva blogi sinulla muutenkin. Painoin itseni myös seuraajaksi. :)

    VastaaPoista
  10. Ihana keijukaispuutarha! Ja kivaa yhdessä puuhastella ja suunnitella lasten kanssa. Minäkin suunnittelin tekeväni sellaisen vanhoihin kottikärryihin, mutta se jäi nyt suunnitelman tasolle... Ehkä ensi kesänä sitten. Mukavaa viikonjatkoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oiij, toihan onkin kiva idea. Toivottavasti ensi kesänä kerkiät tekemään :)

      Poista
  11. Hei Hilu!
    Miten ihana idea tuo keijupuutarha! Meilläkin seisoo kanto yksin pihalla hieman syrjemmässä ja mietin jo kantojyrsimen hakemista ja sen poistamista. Ehkäpä kuitenkin säästän kannon ja tehdään siitä koko perheen voimin keijukoti! Yhdessä puuhailu on varmasti lapsillekin mieluisaa tekemistä. Kiitos siis ideasta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!